Personel

Uzman A. Özge EKEN KARATAYLI

Tel: 312 202 2023      Faks: 312 202 2628

E-posta: ozgeeken@gazi.edu.te, patent@gazi.edu.tr

1978 yılında Ankara’da doğdu. 2001 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İstatistik Bölümü'nden mezun oldu. 2002–2004 yılları arasında Ankara Patent Bürosu Patent Bölümünde uzman olarak çalışırken Patent Vekilliği, 2005–2007 yılları arasında Grup Ofis Marka & Patent Ajanlığı Limited Şirketi Yurtdışı İşlemler Bölümü’nde Yurtdışı İşlemler Uzmanı olarak çalışırken Marka Vekilliği sınavlarında başarılı olarak Marka & Patent Vekili olmaya hak kazandı. WIPO (Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü) Academy Uzaktan Eğitim Programları bünyesinde “General Course on Intellectual Property”, “Advanced Course on Electronic Commerce and Intellectual Property”, "Advanced Course on Patents" ve "Advanced Course on Intellectual Property Management" konulu programlardan sertifikaları bulunmaktadır. Çalıştığı süre zarfında Sınai Mülkiyet Hakları ve Uygulamaları ile ilgili yurtiçi ve yurtdışında birçok seminere katılmış olup, Temmuz 2007’den bu yana Gazi Üniversitesi Patent Destek Birimi’nde çalışmaktadır.