Hakkımızda

Gazi Üniversitesi bilimsel çalışmalara verdiği önemi "Patent Destek Birimi"ni oluşturarak göstermiş ve bu yönde bir ilke imza atmıştır.

Bu yönde bir ilk olması açısından Türk Patent Enstitüsü'nden büyük destek görerek, ortak bir çalışma ile "Patent Destek Birimi" kurulmasına ilişkin protokol hazırlanmıştır.

Bu protokol, Gazi Üniversitesi ile Türk Patent Enstitüsü arasında 07.05.2007 tarihinde imzalanarak yürürlüğe girmiştir.

♦ Amacımız

Sınai mülkiyet hakları (marka, patent, endüstriyel tasarım) ve korunması konularında akademik personel ve öğrencilerin bilgilendirilmesi ve bu haklarla korunan teknolojinin akışının sağlanması amaçlanmaktadır.

Misyonumuz

Üniversitemizin hedef ve ilkeleri doğrultusunda, üniversitemiz akademik personel ve öğrencilerine sınai mülkiyet hakları (marka, patent, endüstriyel tasarım) ve korunması konularında danışmanlık hizmeti vererek, yapılan akademik çalışmaların sınai mülkiyet haklarıyla korunması gerektiği bilincini artırmak ve yapılan çalışmaların sanayiye aktarılmasına imkan vererek teknoloji akışı sağlamak için Teknoloji Transfer Ofisi kurmak.

Vizyonumuz

Üniversitemiz akademik personel ve öğrencilerinin sınai mülkiyet hakları kapsamında yenilikçi faaliyetlerini ve araştırma sonuçlarının uygulamaya aktarılması çalışmalarını artırarak, alınan patent sayısında artış sağlamak.

Değerlerimiz

Etik değerlere sahip, gizlilik ilkesinden sapmayan, güvenilir, yenilikçi, yaratıcı, araştırmacı bir birimdir.

 

background image